Om oss

Vi startade Hållbar Privatekonomi 2021 då vi insåg att många människor tycker att privatekonomi är svårt. Ännu svårare är det att göra en privatekonomi som är hållbar i längden. Detta vill vi vara med att ändra på. 

2020 råkade världen ut för en pandemi och det blev tydligt att det svenska välfärdssystemet är bristfälligt. Personer blev arbetslösa och även långtidssjukskrivna. Trots en sjukskrivning orsakad av en pandemi förlorade vissa människor sin sjukpenning. Detta visar att det finns brister i det svenska välfärdssystemet och att varje person måste själva vara ekonomiskt beredda på att stå utan en ordinarie inkomst under en längre tid. 

Våra artiklar och mallar är framtagna med nybörjare i åtanke. Kanske har du precis flyttat hemifrån och är osäker på hur du ska strukturera upp din privatekonomi? Eller funderar du på om det är värt att byta bank för att sänka ditt bolån?

Vi vill gärna hjälpa dig att få en bättre och hållbar privatekonomi. Därför har vi slagit ihop oss med författare från olika bakgrunder. 

Författare

Hållbar privatekonomi

Hållbar privatekonomi

Vi vill hjälpa dig att få en hållbar privatekonomi. Därför delar vi med oss av tips och information om allt som berör pengar och privatekonomi.
Frihetskapitalisten

Frihetskapitalisten

Småsparande 90-talist som strävar efter ekonomisk frihet. Bloggar & Twittrar om investeringar och passiva inkomster.

Bloggar ursprungligen på frihetskapitalisten.se och twittrar på @frihetskapital1. Där delar författaren med sig av sin egna investeringsresa mot FIRE.

Vill du synas här?

Vill du synas här?

Vi letar ständigt efter intressanta författare. Kanske vill du bli en del av Hållbar privatekonomi eller är du intresserad av att gästblogga?

Kontakta hos gärna så hittar vi på något intressant!

Vår historia - Så här började börsresan

Vi som startade Hållbar privatekonomi har själva sparat i fonder sedan vi blev myndiga. Sedan 2019 har vi även varit aktiva med aktiehandel. Våra investeringar har en grund i utdelningsfilosofin och indexinvesteringar. I början av investeringsresan gjorde vi som många andra. Vi gick med i en del Facebook-grupper där de rekommenderade ”nästa raket” och frågan ”mina aktier sjunker, ska jag sälja eller behålla?” var en återkommande favorit. Då blev det tydligt för oss att många människor som investerar inte vet vad dem investerar i och riskjusterad avkastning verkar vara ett okänt begrepp. 

Under vårt första aktieår stötte vi på en del nybörjarmisstag och funderingar på grund av okunskap. Därför började vi läsa på mer om börsen överlag och hur aktiehandel fungerar. Som nybörjare var våra två favoritböcker,

Genom dessa böckerna lärde vi oss framför allt att den största utmaningen vi kommer stöta på när vi investerar är oss själva. Att agera känslomässigt på börsen är enkelt, men inte alltid smart. 

Lisa Petersson

Lisa Petersson

Content Writer och digital kreatör som har en bakgrund inom webbdesign och digital marknadsföring.

Bloggar på lisapetersson.se främst om affiliatemaknadsföring och SEO. Twittrar under namnet @LisaBKPetersson.